IUGG Nap – 2024. április 4.

2024. április 4-én a HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet ad otthont az IUGG Magyar Nemzeti Bizottság (MNB) által szervezett IUGG Napnak (https://iugg.epss.hu/iuggnap/).

A Nemzetközi Geodéziai és Geofizikai Uniót (IUGG) 1919-ben azzal a céllal alapították, hogy a geodéziával, földmágnességgel, meteorológiával, óceanográfiával, szeizmológiával és vulkanológiával foglalkozó tudományos társaságok összefogva még jobban fel tudják hívni a társadalom figyelmét a Föld, mint dinamikus rendszer vizsgálatának fontosságára és az együttműködéseken keresztül előremozdíthassák annak megértését.

Az IUGG MNB célja, hogy olyan szervezet legyen, amely jelentős szerepet játszik a földtudományokhoz kapcsolódó hazai kutatások koordinálásában, és amelynek a munkásságába a magyar kutatói közösség minél szélesebb köre be tud csatlakozni. Ennek a folyamatnak az első lépéseként az MNB egy előadóülés megszervezése mellett döntött a hazai tagszervezetek képviselőinek és a tudományterületeken aktív kutatóknak IUGG Nap címmel.

A rendezvényen bemutatkozik majd az IUGG MNB 8 tagszervezete (IAG, IACS, IASPEI, IAMAS, IAVCEI, IAHS, IAPSO, IAGA) és 6 db meghívott előadó tart szakmai előadást. A programot egy kerekasztal beszélgetés zárja, amelyen az IUGG tagszervezeteinek hazai képviselői vagy megbízottjai beszélgetnek a tudományágak együttműködési lehetőségeiről és válaszolnak a résztvevők kérdéseire. A szünetekben poszter előadások bemutatására is lesz lehetőség.

A rendezvényen a részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a rendezvény honlapján lehet: https://iugg.epss.hu/iuggnap/

Regisztrációs határidő: 2024. március 25.

Fiatal kutatók számára lehetőség van az utazási költségre támogatást igényelni.